fbpx

Kampanjen ”Bring a Friend” 

Vi hade tyvärr flera team som inte kom till Mantorp av olika skäl det var allt från Snöskotertävlingar – trasiga bilar. Som team är det ju naturligtvis tråkigt och som arrangör ett inkomstbortfall då det är just nu du som team som betalar verksamheten.

När vi hyr Mantorp så är det det fast avgift ca 100,000 kr  Sen spelar det ingen roll om det är 10 team eller 50 team som kör.Vi har valt att låta teamen kunna betala på plats för man ibland är osäker på om man kommer. Men för varje SMS eller mail som kommer kvällen före eller ibland inte alls så är det ett inkomstbortfall på 4000-7000 kr beroende på vilken klass.

Vi vill prova nu en kampanj som vi hoppas ska kunna slå väl ut med din hjälp som nuvarande team.  ”Bring a Friend”  Så här är det upplägget.

 • Nuvarande stec team från Sviestad/Mantorp kan bjuda in ett nytt team till Tierp
 • Halva priset för nuvarande team och halva priset för det nya teamet.
 • Publikbiljetter ger kickback tillbaka till teamet.
 • Hoppas detta kan ge en bra win-win inför Tierp Arena som har en  häftig bana se film
 • Anmälan för ”Bring a friend” gör som vanligt men skicka ett mail om vilket team det gäller också så vi kan fakturera med 50% rabatt.

Efterspel och ett förtydligande om ”Code 60”

Vi tar detta en gång till i tydlig punktform. Vill du som tävlande inte gå licenskurs eller vara aktiv att läsa reglerna så kommer det bli problem och svartflagg.  bestraffningar av olika slag så som i alla sporter är vår starkaste uppmaning att läsa regler och är dessa svåra att förstå så kontakta oss för regelförtydligande.

Code 60 tillkommer på samtliga gul flagg situationer. inga omkörningar tillåtna och bör ej kunna uppstå då samtliga bilar skall köra 60 km.  Gul flagga visas på posteringarna runt banan samt pucken lyser blått. Detta sker konstant sken och gul flagga tills allt samtidigt blir grönt. Både flagga , lyspuck och skylten code 60 tas bort oavsett var du än är på banan har du tillåtelse att kunna gasa på  Obs är du minsta osäker på om det blivit grön flagga så chansa inte utan ligg kvar tills du är säker på att grön flagga gäller. Detta är det absolut vanligaste förfarandet när en bil fått stopp ute på banan som skall bärgas bort.

Saftey Car situation tillkommer om det sker en större incident exempelvis oljespill , knepig bärgning som gör att TL=Tävlingsledaren bedömning är sådan att Safteybilen ska ut och samla upp fältet för att kunna köra långsamt vid hindret.

Red flag situation Blir det en krasch med bedömning ”allvarlig” så flaggas Rött och rött sken på lyspucken. och samtliga bilar åker direkt in i depåplats samt Sjukvårdsbil med personal åker skyndsamt till platsen för kontroll.  Då kan följande ske.

 • Läge A förare/Medåkare mår bra och får bedömningen ingen åtgärd
 • Läge B Förare/Medåkare får komma till sjukrummet för observation av sjukvården.
 • Läge C 112 påkallas och tävlingen åter startas eller bryts bedömning tas av TL Sjukvård , Arrangör.

Förtydligande om stec startmodell 

Stec har test/kval mellan 09,00-09,30 (alla klasser) utom Light

 • 09,50 skall alla bilar ställa upp med de 10 snabbaste 6 Timmars bilarna först.
 • Alla team kör efter safteybilen under 2 formationsvarv sedan släcks lamporna på bilen och grön flagga och grön lyspuck tänds för start.
 • 2+4 timmars bilarna svänger av in i depån tillsammans med Safteybilen.
 • 4 timmars startar sen kl 11 från depån 2 timmars kl 12 från depån
 • År du osäker så ställ dig sist i kön så löser det sig eller fråga TL

Transponder för att köra STEC för att räkna varv och varvtider görs med en sk AMB/Mylaps 260 det är den vanligaste förekommande och som är transparant med gratis Live App som heter Speedhive.  Det går bra att skaffa en egen transponder eller låna en transponder av oss men monteringen ansvarar du för. Är du osäker så testa alltid under test/kval på att din transponder fungerar och får bra signal med loopen som ligger i asfalten.

 • Du hämtar transponder i domartornet och lämnar kk i pant på morgonen
 • Du monterar den precis hur du vill men köp gärna en hållare för 100 kr som underlättar.
 • kolla på speedhive eller resultat skärm att allt funkar under pausen.
 • Transpondern skall monteras enligt AMB på Fjäderben men du får montera den var du önskar så länge den ger bra utslag är det inga problem.
 • Tappar du transpondern eller vill behålla den eller går sönder så faktureras 5000 kr.

STEC kör nästa gång Lördagen 27 Maj och Light 28 Maj. på mäktiga Tierp Arena under www.motorfestivaler.se Detta är vår modell att försöka skapa ett bra tävlingsevent. Denna info skickar vi nu runt till företag och utställare. Sprid det gärna.

Vi kallar Arenan möjligheternas plats.
Oavsett om du jobbar på lilla eller stora företaget så vill vi kunna erbjuda en bra lösning att kunna visa upp era tjänster & produkter.
Covid tog bort möjligheterna att träffas och då har vi haft det vi kallar planeringstid.
Motorfestival vi ser gärna brett utställare nätverk. Behöver inte alls vara motorrelaterade tjänster & produkter.
Mycket roligare med en dynamiskt bred utställaregrupp som kan sticka ut.
Specialerbjudande för Upplands företag som inte varit med tidigare 2,995 kr
Föreningar med ungdomsverksamhet har vi valt att ge en helt kostnadsfri exponeringsplats.
Välkommen att vara med för nu är vi mitt inne i sista planeringsstadiet för Majfestivalen
kontakt
stec@stec.se
018-265 06 41
070-798 23 78

Okey tack för ni läste och delade denna extra insatta Blogg men vi ville nå ut med detta i ett tidigt läge. just med kampanjen ”Bring a Friend” Samverkan skapar gemensam framgång så låt oss samverkan i STEC 2023 ett utmanande år men går vi samman så kommer detta bli ett bra år. Premiären var episk låt oss köra vidare på den tråden.

Tierp Arena har 22,000 sittplatser kan vi i STEC nå 10% ? inget skulle glädja oss mer.  2200 som köper korv , betalar entré , sponsorer och samverkanspartners jublar. Sprid budskapet.