fbpx

Köp

Desserten är för många det bästa?

Halvtidsvila i fotboll är viktig. Både för återhämtning men även för taktiska diskussioner. Lite så är det även i STEC. Teamen får en möjlighet till rekreation och den viktiga ”VAB” situationen kan få tidsutrymme.  Många tror VAB står för vård av sjuka barn? Men i vår värld handlar det absolut om ”Vård av bil”.  STEC Desserten består av 2 goda Linköping race med bland annat en rafflande final som avgörs den 14-15 Oktober med segerbankett.

Men även riktiga karameller på dessertbordet och då lyfter vi naturligtvis  Mittsverige 500 Miles och Gotland Ring 1000 km. Facebook eventen ligger ute Mittsverige och Gotland Ring .  Dessa speciallopp är naturligtvis öppna för alla team som har bil med bur,stol,bälte. samt har personlig utrustning för racing och max 225 breda däck.  Enkelt och rättvist precis som Stec förordar. Har du varit med tidigare under året eller har du väntat in desserten?  Välkommen att vara med.

52 kort i en kortlek! Vad har det med stec att göra ?  Låt oss förklara för just nu har vi 44 kort. Blandar vi in ”Jokrarna” Light teamen så blir vi 54 kort och det är antal team som tävlat under 2023. 54 stycken unika team som har tävlat under de första 3 tävlingarna. Det är fantastisk bra resultat om vi tittar och jämför oss med

MSLS Serien har 7 team som har tagit poäng Klicka 

NSHC serien har 17 Team som har tagit poäng Klicka 

NE-1 serien har 18 Team som har tagit poäng Klicka

Slår man ihop dessa 3 serier så blir det 42 Team totalt och med STEC så är det 86 Team som tävlar i Racing serie fram till sommaruppehållet. 86 team är överlägset bäst antal i ett nationellt Endurance sport. Vad vi har kunnat finna och då har vi kikat på länder med många många fler miljoner människor än Sverige. Som tyskland , England , Frankrike osv. Vi finner inget land som har 86 tävlande team i Långlopps racing.  Vi blandar inte in den Enkla Bilsporten i denna racing matematik.  Så tycker någon att det är för lite bilar och team så gör analys och fundera lite på om det stämmer.

Är STEC nöjda med första halvlek? 

Nej för den dagen vi inte längre känner hungern av att utvecklas och bli bättre så är vi illa ute. STEC har höga mål och flera delmål och vi delar gärna några av dem här med dig som är en del av STEC familjen.

Delmål 1 Kepsen 50 team skall alltid uppnås under 1 säsong? Just nu 44 team så vi är inte nöjda med detta men är övertygade över att Mittsverige drar flera nya team och Gotland Ring kommer spränga 50 gränsen med råge.

Delmål 2  STEC women team och stec Juniorteam skall omfatta minst 20 förare under 1 säsong. Här har vi stora möjligheter att bli bättre och kommer erbjuda förare bra möjlighet på Linköping att ta Licens , köra Mini-Cooper/ Audi TT som Pay& Drive förare för blygsamma 1500 kronor i teamet. Vi har inte nått upp till detta delmål 2023.

Delmål 3 Det är att skapa Trackday/Time-Attack för minst 50 förare att under säsongen komma och träffa STEC och köra bil på bana. Detta delmål har vi uppnått så då höjer vi ribban till 100 förare önskar vi ska komma och köra Trackday/Time-Attack vilket är en smidig start att börja med racing Trackday Time-Attack Best Lap

Delmål 4  är att www.motorfestivalerna.se ska kunna attrahera 1000 betalande besökare under året. Detta arbete pågår med stor styrka och utvärdering får ske efter 14-15 Oktober men har du tilltänka utställare som du tror skulle vara intresserade så tipsa dem gärna om detta. För det vore fantastisk om vi kan uppnå det slutgiltiga målet som får bli

Delmål nummer 5 Sänkta Startavgifter för tävlande team med först 50% under 2024 är målet att kunna tävla i STEC för 3000 kr per start.  2025 är målet 2000 kr och 2026 förhoppningsvis 1000 kr startavgift för stec team 2-4-6 Timmars racing.  Kan vi uppnå detta ? Vi tror detta och samtliga team som tävlar 2023 kommer vara de som först får detta erbjudande inför 2024. Det bygger på att bygga bra Motorfestivaler som kan inbringa minst 500 besökare per dag då kommer vi klara målsättningen som vore fantastisk kul om vi lyckas. Så fortsätt pumpa ut till era vänner att racing är bäst på plats. Besök banorna prata med samverkanspartners som vill synas i samband med racen osv.

Nu vet du 5 delmål inom STEC 2023-2024 det finns många fler och vi för dialog flera gånger varje vecka med olika Föreningar/Företag/Utställare/Banor/grupper. Detta tror vi är det som gör att STEC kommer lyckas vara ledande i Långloppsracingen även kommande 5 åren men vi vet att vi kommer inte lyckas utan din medverkan! Alla familjer har ”diskussioner” och ibland grälas det men vi håller ihop för klarar vi denna lågkonjunktur så kommer vi definitivt kunna ha mycket kul i framtiden när världsläget lugnar sig. Kriget i Ryssland är tufft ekonomiskt. Covid förstörde mycket glädje men nu blickar vi ständigt och målmedvetet framåt. Tack för du är en del av STEC Familjen och vill du bli ännu mer engagerad så finns det plats vid honnörsbordet. Vi söker nu en Eventmanager som vill utveckla varumärket Motorfestivaler.se bygga detta till en stark produkt.

Är du den vi söker? kontakta oss med cv och din vision om stec , motorfestivaler och dina egna tankar om

detta på stec@stec.se