fbpx

Lördag 27 Maj 

Fakta STEC Maj Tierp Passings      STEC Maj Tierp Resultat

Otrolig duell mellan Torsten och Marcus Fabricius i 2 timmars. Duellen som till slut Italien vann mot Japan. ( Fiat vs Mazda.

4 timmars klassen Var familjeteamen Narding och Deablo starkast.

6 timmars segrade Quantum , Team 82 , JBR i A-B-C.  Team Ernstedt körde sitt pass under Söndagen med Audin men fick problem åter igen med drivaxlarna.

Bil som brann redan innan tävlingen.

Tyvärr blev stec saftey car förstörd på vägen upp till Tierp Arena. och vi kommer söka samverkan för att försöka skapa en ny bil så fort vi kan. och vi söker nu samverkans partners som vill synas på den nya safteybilen. Har du tips , ideer , förslag så tveka inte att kontakta oss.

Bilder första utgåvan från duktiga  Jari Tähkänen

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=tierpidag.se&set=a.633862352112857

Fakta Söndag 

stec light Maj Tierp Resultat  Varvtider stec light – RACE passings

Efter 2 timmar låg team 1-4 på samma varv i toppen? Otroligt jämnt. Team Onshore drog till slut längsta strået före frenetiskt kämpande Fållan och ovansjö.  En häftig avslutning  som jag tror de flesta njöt om som var på plats eller följde teamet på Live sändningen.

Total resultaten efter 2 körda race https://stec.se/resultat/

2000 kr kickback till Team Ovansjö?  betalas av sina fans i entré kickback. kändes väldigt bra att överlämna till teamets lagkassa. Så vi gör en liknande kampanj inför Linköping. Mer info kommer.

Regelförtydligande i STEC Light 

Så här det det i STEC regelverk

 10 Körtid / förarbyte

Alla klasser: Förare får max köra 80 minuter i sträck. Efter att förare kört 80 min. skall föraren vila i minst 60 minuter innan nytt körpass påbörjas.

Så här står det i Krutcupen regelverk

Förtydligande om förarbyte !!

 Minst 2 förarbyten ske före lunch och 2 förarbyten efter lunch. 

Det blev otydligt på förarmötet då vi under Söndagen hade Krutcupen ”Slaget om Uppland” som körde samtidigt. ”Båda hade rätt” fast de körde i 2 olika klasser så bra med ett förtydligande. Då det var kul med mycket bilar på banan totalt 15 stycken som körde 4 timmars under Söndagen. 

Häftiga byggen som tävlade under helgen Klicka för resultat. Tack SBF för bra teamwork.

Tack alla som var med på Tierp Arena. Nu startar vi arbetet för att finputsa inför Linköping redan 10-11 Juni.  Välkommen mvh www.stec.se