fbpx

Vilken fantastisk race weekend som jag tror innehöll det mesta.

Mittsverigebanan bjöd på dryga 2 kilometer körglädje med hela 27 höjdmeter.  Jättekul att så många team tog chansen

Inför racet var det stökigt med bland annat en bilbrand på en av organisationens Rescue bilar.  40 par racing skor , overaller , tv apparater , flaggor , nummerlappar , dekaler , beachflaggor etc etc allt uppbrunnet utanför Söderhamn på Fredag eftermiddag..  Inte den uppladdningen man önskar inför ett 3 dagars race.Men vi vill tacka alla som har bidragit att rädda en situation som kunde varit en ren katastrof blev nu en okey tävling och de materiella förlusterna får vi räkna på en längre plan.

Fredag kväll mycket trevlig atmosfär i depån. Funktionärerna hade fått kräftor som bonus för deras engagemang med människor från Piteå i Norr till Trollhättan söderut fantastiska killar och tjejer.  Kval tiderna var bra och team Onze visade att de hade satt rätt optimering med dagens bästa kvaltid.

Konceptet 2,4,6,12 Timmars alternativet var även denna gång bra och Stefan Andersson i sin Gröna Golf vann 2 timmars klassen.

4 C

timmars var mycket duktiga Mid Sweden Motorsport som knep Guldet

4 B

Team Kärnkraft

6 Timmars  Klass A

Grattis Team Onze

Klass B

Duktiga Fillebaxter

Klass C

Fina puman KR Racing.

12 Timmars klassen tog  Team RSJ hem som mycket starka ät 12 timmars mästare

Fler bilder finner du här Klicka 

Jag sitter med vår nya data kille och studerar varvtiderna och bygger upp en snygg Exel profil så det ska bli lätta smidigt för varje team att kunna se de individuella varvtiderna.  Detta är ett stort arbete så ge oss några dagar till. innan dessa skickas ut.

 

5 år samarbetsavtal klart med Mittsverigebanan.

Sista helgen i Juli 2022-2026 Bokat nu med STEC som en del av ”Mittsverige Motorfestival” Detta naturligtvis ett direkt resultat av helgens fina arrangemang.  Kanske blir ett annat namn i framtiden men just nu banan bokad Sista helgen i Juli för STEC vilket känns väldigt bra att har som arbetsmodell och det kommer vara vår tanke på att skapa detta på samtliga banor i STEC Kalendern.  Vilket gör att det blir enkelt för dig som tävlande att kunna nu 1 års innan kunna planera in semesterveckorna med 1 race.

Kommande race 28-29 Augusti då byter vi plats från i Maj och kör 2-4 Timmars racet på Lördag och 6 Timmars på Söndag.  Detta ingår i Sveriges absolut största Endurance satsning med totalt 100 tals team denna helg som kör 2,4,6 Timmars tävling. perfekt tillfälle för er att promota ert team under denna helg. och hör du företag som vill boosta varumärket i dessa forum så tveka inte att be firman höra av sig på 070-7982378.   Nästa provkörning med test är den 21 Augusti på www.tierpmotorfestival.se

Tack Maria Frisk och Niklas Rhodin för fina foton.

Resultaten finns på https://stec.se/resultat/ 

Kan ev bli ngn mindre justering efter vi studerat samtliga varvtiderna.  Vi har också fått veta att inför kommande 5 år på Mittsverige kommer vi kunna använda AMB systemet då banan har fått nerdragna kablar i asfalten vilket 99% fungerar väldigt bra det med. Då detta med varvtider osv naturligtvis är viktigt. Nu dog Go too meeting appen pga att någon vänlig själ ställde ner datorn i domartornet så wifi sändningen blockerade från routern och det blev struligt att se för den publik som inte var på banan. Jag läste nämligen att någon kritiserade detta på sociala medier. Men hoppas på att hen kommer till Tierp Arena.  Vi gör också så i framtiden att på Facebook kommer vi varje race varje hel timme lägga ut en skärmdump med resultattavlan så publiken hemmavid kan kika.

Tack alla som var med och skapade denna tävlingshelg