fbpx

We never forget winners  är stec ledord när det gäller Gotland Ring. Denna fantastiska bana strax norr om Visby. har du ännu inte kört denna så boka in redan nu i kalendern 21 September 2024. Vi skrev på de sociala plattformarna att ”denna bana förtjänar duktiga förare och förarna förtjänar denna bana”  Det finns de som har synpunkter på Alec men jag beundrar honom för jag vet att som banägare är inte livet lätt. Utan Alec & Lina så skulle inte Gotland Ring finnas. Det finns även många som har synpunkter på Hasse i stec men utan han och hans fru så skulle inte stec finnas. Så är det och jag tror på något sätt man ska visa en större ödmjukhet mot dessa människor som får saker att hända inom Svensk Bilsport. Om vi skalar ner det till Gruppen Långloppsracing så finns det några som håller igång racingen. 

MSLS  hade inte levt idag utan Kjell  Stor eloge 

NE1  Skulle inte kunnat startat utan Emil Tumme upp

NSHC Skulle inte kunnat genomförts under dessa år om inte Tony funnits. 

STEC Hade inte funnits om inte Hasse skapat detta. 

Sen har naturligtvis dessa 4 herrar ett oerhört duktigt nätverk runt sig med tävlingsledare , funktionärer , banägare , förare , team  , sjukvård , tidtagning ,rescue osv osv den listan är 100 tals stor men att då öppet och utan någon anledning kritisera dessa 100 tals som skapar tävlingsdagar är för mig vansinnigt och när man gör det i samband med en olycka så är det ett lågvatten märke utan någon annat sätt än att ledsamt skriva. 

Persona no grata  Italienskan klassiska uttryck på ej önskvärd. 

Trygg Racing  och Sören Trygg har fått den titeln ej önskvärd efter helgens fula påhopp på Facebook. Att i samband med den olyckliga avåkningen Länk på Gotland Ring börja kritisera STEC. Olyckor och foton på skadade förare , funktionärer eller bilar tystar vi kollektivt ner. Massmedia älskar att trycka upp klickvänliga rubriker och förstärka händelser men så ska inte vi arbeta inom Långloppsracingen som redan har stora motståndare i form av miljökontor och bullerkänsliga grannar. Långloppsracingen måste hålla ihop istället för att ödlsa energin på interna påhopp.  SBF har dragit detta ännu hårdare nu Läs Bulletinen Tänk på vad du skriver säger för Tävlingsledaren beslut kan sen inte överklagas. 

Helgens hjälte  Låt oss skriva om någon då som absolut kommer vara välkommen namnet robin.signeul

Söker man på Robin på facebook så får man upp en av hans gamla tävlingsbilar som profilbild. Det är ganska ovanligt men inte unikt men det Robin gjorde i helgen är unikt!!

Robin diskuterade om att han skulle vilja köra Gotland men ligger i lumpen och försvarmaktens arvode inte är kalibrerat till att ha racing som sin favoritsport utan mer skapat för fortbollspojkar. Nja men häng med oss som arrangör då Robin? Jag ska klura svarade Robin så tänkte inte jag mer på det. Men så dagarna innan racet så kontaktade Robin stec och sa hurra jag kommer kan ni ordna transport från Visby flygplats 14,00. Sagt och gjort vi bokade boende och en lösning för att möta Robin 14,00 i Fredags. Vi står lite redo för att plocka med killen upp till banan då ett sms kommer. Hej bara förtydligande jag landar 14,00 på Lördag !!  Jag tänkte nog detta är ju hyfsat tokigt  flyger från LV 6 Halmstad upp till Arlanda byter plan till Visby och sen tar 20 åriga Robin med militärlön en taxi upp till Kalkbrottet och Gotland Ring. Oj oj oj det var stort han anlände ca 15,00 och fick se bilarna gå i mål 17,00 samt några 19,00  Boendet fanns och Robin fick en hedersöl under kvällen. Vilken fantastisk form av bilsporthjärta denna yngling visade hur härlig bilsport kan vara i sin finaste form av ädla hjärtan. 

Segrare under Gotland 

Narding vinner klassen 4 Timmars vilket skapar en otroligt jämn final på Linköping med bla Mid Sweden.

ED Racing  Vinner 6 C före KR Racing och TKR som var vännerna på seger podiet.

Lidefelt  vinner 6 B före 177 Racing  Även Torsten byggkonsult förtjänade en pokal

1000 KM vinner i A klassen Team Hooka Hey  B klassen vinner Torsten Byggkonsult och C RC Fyrklövern.

 

Under stec Facebook sidan KLICKA kommer vi presentera 1-2 team varje dag inför finalen.  Det vi vill poängtera att Svenska Öppna Långloppsfinalen är öppen för alla team med bilar som har BSB= Bur ,Stol , Bälte oavsett om du inte kört 1 enda race så är man välkommen.  Anmälan sker på hemsidan https://stec.se/anmalning/  Det blir bankett på kvällen. 

Har du vänner som du tror vill veta mer om hur man kan börja

med racing så bjud in dem till ett öppet möte. Anmälan Klicka 

klockan 14,00 kommer vi ha ett möte där man kostnadsfritt kan få bra info om hur man skapar team , sponsorer , regler och vill man köra på banan och ta licenskurs så tar man med 1000 kr Anmälan Klicka