fbpx

Välkommen till stec Bloggen 24 Juli 

Det är full fart i garagen inför Mittsverige Motorfestival som vi jobbar på med nu inför alltid sista helgen i Juli. På sociala medier finns det flera trådar bla denna. Tanken och varför det är flera trådar ute är för att attrahera olika motorvänner. En annan tråd är denna som inte riktar sig till racingvännerna. Men som vi vill ska växa på sikt för att skapa roliga motorfestivaler med mycket publik och utställare. Känner du till grupper eller bilägare som du tror vill vara med så tveka inte att tipsa om att möjligheter finns att vara med även som säljare av tjänster & varor.

Mittsverige stec sommarrace alltid sista helgen i Juli 

STEC inte bara racing?

STEC står inför en utmanande spännande framtid. Motståndarna är bla Miljökontor, Bränslepriser, sjunkande krona och räntehöjningar allt detta påverkar självklart stec som tar spaden ur jorden och tänker jobba ännu hårdare för att kunna fortsätta.  Men det går inte utan dig som team.  Vi saknade flera team senast på startplattan och dessa måste vi självklart hjälpa för att komma tillbaka och naturligtvis vara öppna och behjälpliga för nya team som knackar på racingdörren. Vi söker en marknadschef och har fått flera fina namn och cv som vi ska träffa under hösten. Vi kommer också fortsätta lyfta många andra värden som stec bidrar till.

Köp en Audi TT bil och kör stec 

Nu säljer vi bort några av bilarna till förmån till nya team eller team som vill byta bilmodell.

30,000 kronor och då ingår startavgiften på Linköping 19-20 Augusti Bilarna behöver service innan start och säljes med vagnsbok startnummer och du får välja bil. finna i Uppsala och Linköping. Bilarna säljs inte som gatbilar utan just användas till stec racing.

En mekanikers dagbok del 2. Kärlek vid första ögonkastet. En varm sommardag 2016 följde jag med min sambo till Mantorp park. Jag hade en ledig helg. Han skulle på tävling. Jag ville följa med för att se vad tjusningen va. Och ärligt talat, mest för att vi inte haft en ledig helg tillsammans på många veckor. Har man varit med en hel racehelg vet man att det ibland är otroligt stressig. Och ibland är det många timmar mellan passen. Själv är jag född med både myror och en och annan roadrunner i byxorna. Jag tror det tog en halv förmiddag innan jag tjatade hål i huvudet på stackars Magnus för att få något att göra.

Efter att ha tvättat bilen, (tack för det) träffat en underbar norsk mekaniker som trots att han inte gjorde annat än reta mig en hel helg, både taggade mig och fick en plats i mitt hjärta… ja då va jag såld på motorsport. Min sambo har inte haft en lugn dag sedan dess. Jag tror han blev lika trött på att höra mig fråga ”hur gör man det?” ”Visa mig hur man fixar det där” som jag är på den eviga frågan om varför jag inte sitter bakom ratten. Men kärleken till motorsport har bara djupnat. Efter att ha presenterat mig förra gången ville jag gå tillbaka och berätta hur allt började.

Nästa gång vill jag berätta hur min utbildning som diplomerad nagelteknolog fått mig att se på glasfiberkarosser som jättestora naglar och hur det kommer sig att femmilskungen Anders Södergren skickat en hälsning som lyder ”vi är inte här för att ha roligt” Tills dess lovar jag att aldrig kasta rullar med silvertejp i depån i ren frustration. (Igen) Ta det lugnt, men inte för lugnt där ute.

Tack Kristin vi ser fram emot del 3 som kommer i nästa veckas blogg.

Proaktiv och reaktivitet är ett ständigt förbättringsarbete där felaktigheter korrigeras och processer förbättras. Ser du något inom STEC som du känner du skulle vilja förändras så tveka inte att kontakta oss. Vår önskan är att du som förare ska trivas.

Mittsverige tider till teamen 

Detta är viktigt att du som tävlande alltid läser inför tävlingar.  Tävlings  PM Klicka 

Tiderna är justerade då tävlingsformen 500 Miles tyvärr utgår då intresset är för svagt för dessa lååånga utmaningar. Fördelen är att det blir betydligt mer tid för Trackday/Time-Attack som vi nu erbjuder för 1000 kr per dag.  Samma pris gäller för hela 4 timmar testkörning av STEC teamen.  Passa på att träna bra spåval och linjer dagen före race. Med gatbilen eller sportbilen. anmäls med ett E-mail      stec@stec.se

Väderprognosen lovar just nu en kanonhelg på Mittsverige.