fbpx

Finalen är nu i helgen på Linköping Det är ingen hemlighet att det är den banan stec teamen gillar bäst. men inför 2024 så kommer vi servera en ny bana som vi har jobbat under sedan 2020 att kunna få köra på!

Våler banan vid Norska gränsen Klicka Detta har varit länge en önskan att köra 1-2 Race i Norge dock har Covid satt stopp och nu börjar vi med 1 sommardatum 4 / 8 i kalendern för att utvärdera efter vad tycker du som team. Vi hoppas att många norska team vill ansluta sig till stec 2024.

Gotland kommer med även 2024 i kalendern och nu även i det kraftigt subventionerade årskortet som vi nu har sänkt priset ytterligare på inför nästa säsong ! SM presentation 2024 (1) Klicka Anledningen till att vi vill hålla Sveriges lägsta priser är just för att vi tror på den modellen med volym istället för få team och höga priser.

6 tävlingar och de 5 främsta resultatet korar vinnare med dubbla poäng i finalen. Detta för att du som team ska kunna missa en tävling men ändå vara med och kunna få bra resultat i SM serien.

3+6 Timmars A-B-C i SM tabellen och varför inte fortsätta med 2-4-6 timmars. Vi har varit lyhörda mot teamen och förarna som har skrivit enkäter och där framgår det att 9 klasser är för många och nu kapar vi bort 50% och kör 3 eller 6 timmars racing. Vi gör således en regeländring i körtiden till 90 minuter för att kunna köra 90 minuter och sen vila 60 minuter.  Dock så skall det vara 1 depåstopp under dessa 90 minuter..

Förtydligande ! Teamet har anmält sig till 3 timmar = 180 minuters race. starten är 11,30 Lunch är 13,00 =90 minuter. Man kan köra dessa 90 minuter själv utan tankning osv men man skall göra minst 1 depåstopp! Simulera ett förarbyte genom att knäppa upp bälten och springa ett varv runt bilen och sen knäppa bälten och ut igen. Detta enbart för att vi ska premiera fler förare i teamet att köra och inte kunna vinna fördelar av att köra ensam med stor tankvolym i 3 timmars klassen då vi tror på detta med rättvis racing Klicka 

60 minuter för 1500 kronor 

Vi vet att det finns otroligt många fina bilar som saknar team. Men genom att erbjuda 1 timmes klass så är vår förhoppning att kunna få tillbaka delar av dessa team eller alla team som inte längre är fler än 1 förare men som vill kunna tävla på 1 dag istället för att sitta och vänta under en helg helg för några korta inhopp.  Körschemat är tänkt så här för att kunna maximera sin körning. med exepmelvis både 3 timmars och 1 timmars för team som vill köra 4 timmars racetid. Ska bli spännande om ngt team kan vinna både 1+3 timmars racet och få en sk dubbel.

Grundtiderna blir dessa.  ( Kan justeras så var noga med tävlings PM även i framtiden )

 • 09,00 test/kval
 • 09,30 förarmöte line up.
 • 10,00 Start 6 timmars + 1 timmes
 • 11,00 målgång 1 timmes
 • 11,30 efter tankning , ev förarbyte start 3 timmes
 • 13,00 Lunchpaus 60 minuter  ( Trackday + Time-Attack )
 • 14,00 Restart 6 timmars
 • 15,30 Restart 3 timmars
 • 17,00 Målgång Långlopp.
 • 17,10 Prisutdelning.

 

Kalender för 2024 och kostnader.

Årskortet  Vi har valt att paketera in alla de kostnader som vi kan utom EL kostnad på 200 kronor då det är en kostnad som 50% av teamen önskar sig.Så det känns fel att alla ska betala ström.

Licens , försäkring , utbildningsdagar , transponder kostnad , Ljuspuckar , Frukost. Startavgifter. 

6 Timmars 27,000 kr 3 timmars 23,000 kronor  Före 31/12 2023.  Sen höjs priset med 1000 kr i månaden fram till 15 April. kan faktureras , banköverföring eller kontant Kostnaden täcker allt och ditt team kan aldrig gallras bort.

Sen finns det en modell som heter ”Långa årskortet”  Där grundkostnaden är 17,000 för 6 timmars respektive 13,000 kronor för 3 timmars och varje förare betalar 1000 kronor i samband med tävlingsdag. för att kunna slå ut kostnaden under året men ändå köra under ett subventionerat årskort.

Skillnaden att köpa ett årskort än enstaka race är 15,000 kronor 6 timmars  resp 7000 kr 3 timmars så nog lönar sig årskortt.   Pris unika tävlingar 6 timmars 7000 kr  3 timmars 5000 kronors.

Värva in ett nytt team till stec ! Många gånger är det mun till mun modellen som är effektiv för att få team att börja köra resp serie. Du får 3000 kronor rabatt om du värvar in ett nytt team som börjar köra stec 2024 som köper ett årskort.

50% in på Företagssamverkan Känner du företag som vill vara med och marknadsföra företagets tjänster och produkter emot STEC skyltfönster med hemsidor , sociala medier och exponering på tävlingarna eller bilarna. Prata med oss om detta med företagssaverkan och du erhåller 50% till teamet. Klicka 

Light / Utbildningsracing 2024

Det kommer skapas ett nytt tänk att se på STEC / Light 2024 då Light är viktigt för oss som språngbräda in till STEC SM Racing.

Nyheterna är i grova drag.

 • 180 minuters race tid uppdelat under dagen med
 • 09,00 Test/Kval 30 minuter
 • 11,00 Start 1 heat
 • 13,00 start 2 heat
 • 15,00 Utbildnings teori
 • 16,00 Start 3 heat
 • Lägre pris 3500 kronor (All inclusive)
 • 4 racedagar per år Linköping och Mittsverigebanan.
 • Vi rekommenderar team som vill köra mycket att köra både klass Light och klass C
 • Inget team kör fortare än 1,17,000  Linköping den regeln var faktiskt ganska bra med fart chikan.
 • Det kommer vara förhoppningsvis en samverkan med Krutcupen , Verkstadsracet , slaget on Norrland osv

Varför går vi ut med detta så tidigt som 200 dagar innan start ?

Jo vi vet att 200 dagar låter mycket eller premiär 27-28 April men vi vet också hur livet är det säger bara swish så är vi inne i vårsolen i April och vi kommer ”jaga” på er med Måndagsbloggen. Kanske inte varje vecka under vintersäsong men ganska tätt för att hålla värmen uppe. För dagarna går fortare än vad man anar.Och varje premiär så finns det allt team som står med byxorna nere och inte kommer till start pga ditten eller datten ?

STEC kommer vara med i studie syfte i vinter på denna serie Klicka Vill du komma ner till solen så tar vi gärna emot dig och ditt sällskap till banorna i Spanien , Portugal , Estoril , Jerez , Portimaio  vilka godbitar där vi har bra relation med arrangören och vi har en dröm att i framtiden kunna arrangera STEC i spanien/ Portugal.

STEC Mål är att kunna vara din racingserie som självklara valet kommande säsong. Det finns andra alternativ vilket är bra för utvecklingen och konkurrens är bra för det sporrar oss arrangörer att göra bra jobb.

Prispengar till stec teamen 2024 är tanken att det ska bli 100,000 kronor men det bygger på att vi får samverkansföretag att vara med så vi vill inte basunera ut detta innan det är bestämt. men visst vore det kul att som sist dela ut 100,000 kronor till vinnarna. Känner du till företag som vill stödja som klassponsor med 19,900 så hojta till samma med kläderna  4,995 kr så är loggan med på teamkläderna  kontakt E-mailstec@stec.se 

Tekniska regler samma som tidigare se film. ( kika gärna igenom filmen )

Vi ändrar ingenting då vi tror på detta öppna regelverket som skapar stor dynamik att kunna bygga din bil som du vill.  Klass C Max gatdäck  Klass A-B Racingdäck max 225  BSB=Bur,Stol,Bälte sen kör.

Varje tävlingsdag kommer det finnas 1 sådan här stund för nya intressenter som känner det rycker i gasfoten.  Det ser vi som oerhört viktigt att kunna erbjuda tid för information. Vill de ta med sig bilen och köra tar vi 1000 kronor av dem som trackday avgift.Vill de enbart lyssna på infomöten so är mötet kostnadsfria.Välkommen att skicka dina gasglada vänner på stec informationsmöte. under 2024.

Mantorp Premiär 28 April 

 

 

Vi är på plats i Karlstad Välkommen Klicka

Avslutningsvis vill vi redan nu tacka dig som varit med under 2023 och säga välkommen till både nya och erfarna team inför 2024.Vi tror racingen på hobby nivå kommer växa och få ett ännu viktigare incitament nästa år. För tittar vi ut över världsbilden med krig , inflationer och rörigt värre .Ser vi till lilla Sverige så har vi sjunkande kronkurs ,stigande räntor och rekord i skjutna ungdomar och barn som mördar barn.Vi tror racingen är därför extra viktig att ha som ett upplyftande glädjeämne att se fram emot. STEC kan inte ändra jordens problem men vi kan tillsammans ha riktigt kul racingdagar. Hoppas vi ses på banorna och mailen har öppet dygnet runt stec@stec.se Vill du vi ska ringa upp så skriv det i mailet så tar vi ett telefonmöte. Mantorp har 6 boxar vill du ha en skön varm box så boka en direkt för dessa går alltid åt. Nu hjälps vi åt att skapa en bra oas på racingbanorna.