fbpx

Ny spännande vecka med ny STEC Blogg med något av de allra viktigaste inför Tierp.

Tiderna är av yttersta vikt att dessa finns lätt och vårt mål är att köra samma tider så ofta vi bara kan göra för att förenkla detta. (Mittsverige & Gotland undantag)

Ibland får vi höra att förare eller team saknar information och ibland får vi höra att vi tjatar.  Detta tror vi ligger i betraktarens perspektiv och var du ligger på erfarenhetstrappan. Men vi vill poängtera att det alltid ligger på dig som förares ansvar att stå redo när startbilen rullar. Det är inte ett funktionärsansvar att se till att du är startklar vid respektive starttid.  Bilen skall besiktas innan start Det betyder att du ska vara i besiktningsgruppen med din bil.

6 timmars  08-09,40

4 Timmars 10-10,50

2 Timmars 11-11,50

Besiktningsplats på Tierp Arena är precis nedanför Domartornet.

Regel påminnelse  Racing overall har ett tyg som heter Nomex och är flambeständigt på ett sätt som inte exempelvis kartingoverall som ofta är Polyester overaller. Racingen (Lördag) skall även ha Underställ , handskar , skor av racingmodell. Hjälm för bilsport.  Varför lyfter vi detta? Naturligtvis för att vi inte önskar skador på dig som förare. Vi vill se säkerhet med burar , stolar,bälten men du som förare måste också ta ditt egna personliga ansvar. Är du osäker så prata med www.autoracing.se och berätta att du ska köra STEC RACING så hjälper de dig i butiken i Spånga eller på nätet.  En overall håller minst 10 år så slå ut summan på den perioden så får du en prisvänlig modell.  Ett annat sätt är att köpa beggad utrustning finns massor med bra grejer som många ggr knappt är använt på bla facebook grupperna. Men hjälm den köper vi inte beggad. Hjälmen formas efter just din skalle och passar just ditt huvud bäst.

Trackday Time-Attack Best Lap Detta verkar vara populärt och det öser vi nu på med reklam på sociala nätet. Tipsa gärna dina gasglada vänner om just Trackday , Time-Attack , Best Lap.

Utställare och material för detta.  Vi har ju en kampanj inför Tierp som vi kallar ”Bring A Friend”  Flera team var ute denna helg på diverse motorfestivaler. Detta tror vi är jättebra verksamhet att göra stec synlig för bilsportintresserade. Vill du ställa ut din bil så kontakta oss för material och lämpliga motorträffar för det finns massor av dessa.

Mycket fint paket till salu (Startavgiften på Tierp ingår i köpet )

Svensk Mästare 2021, STEC, klass 2C Körklar men storservice & bromsöversyn vore klokt. SJA363 Vagnbok, racestolar & godkänd bur. Orginal förutom lättad inredning,stolar & bur. Kärran, FUU367, Brenderup 2018, lastar 1370 kg.
Kontakt: Björn Jakobsson 0704-232323 bjorn.jakobsson@icloud.com

Film med de 15 punkterna i Tävlingsreglerna.  (Alla skall se denna film)

1000 intresserade är bra siffror inför premiären!

Facebook Event Upplands Motorfestival Klicka  Dela den gärna.

Startlista kommer vi presentera den 26 Maj då vi stänger anmälan 25 maj 

Du som har köpt årskort behöver inte anmäla er för ni är redan med i listan. Övriga måste anmäla sig på denna anmälan Klicka  Betalning går bra att göra  bankgiro, Swish, kontant.

Behöver du Boende på banan Klicka 

www.motorfestivaler.se är samlingsnamnet för årets festivaler där stec medverkar inom. Har du vänner som vill ställa ut och exponera företagets tjänster & Produkter så tveka inte att be dem höra av sig på E-mail stec@stec.se

Banan på Tierp Arena byggs efter denna slinga 

Tekniskt , utmanande , med få pauser och publiken ser stora delar av banan det är de stora fördelarna med Tierp Arena.

28 Maj och 11 Juni Premiär för Miljöloppet 

https://www.facebook.com/events/602376591867701/602376601867700 Som vi varit inne på tidigare så vill vi pröva nya grepp och skapa en energi runt banan och tävlingsdagarna.  Nu kör vi även Miljöloppet som vi hoppas ska kunna dra publik till banorna. Om det fungerar ? Ingen vet men vi såg detta när vi var på studiebesök på Formel 1 banan i Holland och tänkte att vi måste prova.  Hoppas du gillar tanken och delar till dina vänner eller springer med

Vi avslutar veckans Blogg med en film som spelades in på Tierp innan Covid och mycket är fortfarande aktuellt även 2023. Nu önskar vi dig en fantastisk vecka.