fbpx

Välkommen till veckans blogg som du alltid får gratis på https://stec.se/nyheter/

Denna vecka ska vi presentera hur du kan börja och kostnader med utrustning.

Vi får ibland frågan vad kostar racing ? Det är lite som att svara på vad kostar en bil.

Men om vi börjar med att ta bort allt som vi kallar Elitracing som.

STCC,GT-4 Scandianvia , V-8 Supercars , Historiskt racing , SSK , SPVM.  som samtliga har hög varvkostnad för det är lite så man enligt oss ska räkna ”Mest Bang för pengarna”   

Endurance i STEC finns från 1,500 kronor (GT-Open klassen 60 minuter körning)

Time-Attack finns från 400 kronor (45 minuter körtid)

Sen kan man gå uppåt och köra 3-6-1000 km Endurance  och man kan köra Time-Attack flera timmar.

Vad kostar en Racing hjälm ? Det är lite lika här du kan köpa en hjälm för 500 kronor men finns även hjälmar 50,000 kronor. En overall 1,500 kronor eller 15,000 välj fritt men vi försöker inom stec racing hålla igen kostnaderna för att en större bredd ska kunna bedriva sin hobbyracing på ett ekonomiskt sätt.

STEC har ett samarbete med Speeding Klicka Varför vi väljer Speeding är för att de har bra material till många av bilarna samt att de saluför overaller utan den fördyrade FIA märkningen i nacken. Vi vill naturligtvis rekommendera alla team hans/hybrid skydd 3 lagers overaller men vi vill även stå bakom hobbyracingen. För vad spelar det för roll hur mycket du än vill köra racing om pengarna inte räcker till.

Samma med däcken du får välja vilket märke du önskar men tro oss Yokohama ger mest för pengarna? Det avtalet vi får med priser direkt från general agenten är svåra att matcha. men sen när det gäller däck så stirra dig inte helt blind på priset för det finns ”kina” däck för hundralappar men klarar inte en racingbana och endurance. Så kostnaden med ”billiga” däcket blir dyrare om du måste byta oftare.  Men åter igen köp det du önskar vi försöker hjälpa dig med den erfarenheten vi har sen decennium av racing.

Vad kostar en Racing bil ?  Detta är helt valfritt upp till dig som bilägare att välja efter tycke & smak.  De dyraste bilarna som tävlar inom STEC Racing är Audi RS3 LMS,TCR  helt nya och kostar ca 1,3 miljoner och de mer vanliga som Exempelvis STEC egna Audi TT bilar kostar 40,00 redo för race. Det häftiga med dessa 2 bilar är att de tävlar samtidigt samma dag och stec bygger klasser så det ska passa genom A-B-C, Light. Som arrangör vill vi kunna erbjuda bredden att köra på ett rättvist sätt läs mer om detta på hemsidan klicka 

Utbildningsracing inom stec vad är detta? 

Alla har någon gång varit ny på banan och stec är skapad av förare för förare. Det finns en del att tänka på när man beslutat sig för att börja med racing och vi vill vara med dig under resan från Trackday-SM vinnare.

Vi har valt att kalla Utbilningsracingen för klass Light Klicka  Det fina med detta är att man när det känns bra så kan man börja köra A-B-C men Light=Lätt är just lite enklare för att just kunna börja på ett lätt sätt. Hoppas detta inslag uppskattas och du kan även hyra bil,utrustning plats i teamet som kanske är det absolut enklaste sättet att börja med racing.  Kika även på våra vänner i www.krutcupen.se De står verkligen för enkel kul hobbybilsport.

Önskar du faktura på årets subventionerade årskort? Inga problem maila oss så kommer den direkt och 1 Mars blir serien 1000 kr dyrare så passa på att sänk kostnaderna genom att betala idag ditt årskort.

17 Februari är det iskörning i Värmland

24 Februari är det öppen onotad Rallytävling på Tierp Arena

25 Februari är det Time-Attack on Ice i Grycksbo

Ta med familjen , kompisgänget , firman och gör en kul dag på isen,

GLÖM INTE 14 FEBRUARI

Köp en fartfylld present till någon du tycker om Klicka

Vi önskar dig en fantastisk vecka.

www.stec.se    E-mail  stec@stec.se  Telefon   018-265 06 41