fbpx

Välkommen till Veckans Blogg som vi skriver varje vecka året runt med info inför och efter racen.  Detta vecka så ska vi ta upp Licens/Försäkrings frågan.

         

Grundregel Alla förare /Funktionär som kör SM Mästerskapet i Långlopp skall ha gått Licenskurs hos STEC.  Varför? Jo för vi vill kunna säkerställa att du vet STEC regelverk för Racing SM.

Meriter ? Du kan efter dialog med Tävlingsledningen få eftergift från Licenskurs.  Men då skall du kunna dokumentera att du tävlat inom Långloppracing aktivt inom de senaste 3 åren. OBS   Krutcupen ,RF4 , Mitt Cup , SSK , Gokart , Folkrace , Rally är inte aktivt tävlande inom Långloppsracing.

Licenskurs sker under några timmars teori , skriftligt prov , samt uppvisande på banan att du behärskar din racing på ett för tävlingsledningens betryggande sätt. Kursen är 9 April och kommer kunna bli ett till på Tierp 27-28 Maj Vid behov.

Försäkring är obligatorisk för racing förare och lagstiftad som arrangör.  Den skall vara fullt betald innan man kör ut på banan.  Inom STEC kostar 1 årsförsökring 900 kr 1 dags licens Tävling 400 kr  Trackday 200 Kr.  Allt kan bokas och betalas på denna länk eller betalas kontant vid inskrivning. https://simplesignup.se/events/188021

Kör någon i teamet ut med förare eller medåkare som ej gjort klart försäkring innan så svartflaggas teamet till betalning så är genomförd. Skall man skjutsa grannen, Svärmor , Sponsors runt i paus så erlägger man 200 kr i medåkningsförsäkring under för Trackday.  Skall medåkare åka med under tävling så betalar man 400 för tävlingslicens. Nu är vi ålagda att behandla detta mycket strikt och med kontroller.  Folksam är vår försäkringspartner för Förare (Olycksfall) Publik , Funktionärer samt arrangörsförsäkring.

STEC är SM Racing för Bredd & Elit och vi värnar om våra förares säkerhet.  I egenkontrollen så skall du som teamchef kryssa i rutan Personligutrustning kontrollerad innan start. Det betyder Strumpor i Nomex , Underställ Nomex , Skor av Racing/Bilsport av Skinn. Handskar i Nomex , Balaclava hjälm Gärna Hans / Hybrid / Nackkrage. Föraroverall i Nomex minst 2 lagers.  Rally , Racing , Folkrace  Vi får ibland tyvärr höra att förare slarvar med personlig utrustning! Detta äventyrar inte bara STEC förtroende utan framför allt drabbar det dig som förare om du kör i exempelvis en Karting overall som är byggd av Plast/Polyester och som inte är byggd med flamskydd och brandsäkerhetstänk.  Handla din utrustning på https://www.autoracing.se/ med rabatt kod STEC som du fyller i innan betalning för att erhålla rabatt. Vi kommer ha stickprov där vi kommer be team uppvisa personlig utrustning i samband med besiktningen. Men detta måste teamen själv klara av.

Raptor Racing  Anmälda till Mantorp Facebook  Detta  team hoppar runt i de olika serierna och kör BMW. Vi kommer skriva in Bilmärken i startanmälan för att det ska bli lättare att följa teamen från TV Studion. Raptor kör oftast svarta bilar men det låter vi vara osagt fram till start då det folieras mycket runt om i garagen.

välkommen till Premiären av 2022 års serie start på STEC. Box ihop med er vapenbroder Pegasus.

Boxarna till Premiären är nästan slut. Finns i skrivande stund enbart 2 platser kvar. bokas på KLICKA

 

Arrangörsreklam samma som tidigare år  Skall monteras innan start.  Framruta , Nummerskylt  , startnummer , Klass benämning , Overall dekal.  Nu ska vi skapa en proffsighet över hela linjen även visuellt.  Arrangörsreklam erhålls kostnadsfritt av arrangören och kan köpas bort för 1000 kronor per racedag.  Så har du sponsorer som vill köpa just din nummerskylt eller Framruta så går det bra men inte nummertavlan med klassponsor. Den skall sitta väl synlig på sidan och får ej klippas eller justeras utan godkännande från TL=Tävlingsledningen. Har du kontakt med företag som vill boosta sitt varumärke genom STEC nätverk så tveka inte att kontakta oss. Teamet får 50% tillbaka som ”hittelön”.

Behöver du Transponder så boka på KLICKA Detta för vi ska kunna Säkerställa antal transponders samt att slippa stress på Söndag morgon med att sitta och skriva in transpondernummer innan start.

Årspris 2000 kr  1 dags pris 500 kronor  Transponderhållare 100 kr . Körkort lämnas in som pant. och återlämnas vid inlämning. Förstörd eller borttappad Transponder ersätts med 4000 kronor.  Obs det är teamets ansvar för montering för bäst fungerande rakt ner fritt mot asfalten.

Vägning sker utan förare med fulltankad bil för Vagnsbok besiktning.  Effektmätning genomförs den 9 April på Sviestad kostnadsfritt för STEC team för övriga bilar 1000 kr.

STEC genomför utandningskontroll med Palmencos erkänt bra produkter. Positivt testresultat=Tävlingsförbud finns inga förmildrande orsaker att kröka dagen innan race är långt ifrån STEC värdegrund gäller både förare och funktionärer.

 

Bengtssons Bil , Modern Betong , Yokohama , har bokat plats på 2022 års Safteycar.  Det finns plats för ett par företag till som alltid vill ligga först i racet vid Safteycar situationer.  All sponsring går oavkortat till Funktionärsstaben.

Veckans Ambassadör Sol-Britt från Gävle en av de viktiga tjejerna inom STEC ?  Sol-Britt , Estrid , Maria , Nina är varmt välkomna som de fina ambassadörer de är i serveringen och otroligt viktiga för att det finns kaffe , Mackor frukost på morgonen , Lunch till förarna och Middag. Sol-Britt går först upp av alla varje tävlingsdag och startar kaffemaskinen. Maria åker från Haparanda Nina från Värmland och Estrid från Järfälla. Vilket kanongäng som fixar för oss andra. Vi lyfter på hjälmarna för er insats alltid med ett leende.  Ni är fantastiska tjejer.  Vill du vara med i teamet runt serveringen så hör av dig. Din kraft är välkommen vid 1 gång eller flera.  stec@stec.se

Komplett Startlista finner du här . Saknas ditt team ? Anmäl dig direkt på hemsidan.  För nu börjar det bli riktigt nära till 9-10 April.

                     

  Behöver ditt team Biljetter till Mantorp ??  Hör av dig snarast.

Behöver ditt team däck ? Hör av dig snarast.

Har du bokat din Cock-Pit Lampa ? Köp 400 kr för att slippa stress på morgonen eller hyr den direkt på plats i samband med Inskrivningen för 100 kronor. Gratis för team som hyr transponder.

Stefan Andersson Karlstad Vilken kille! Bästa kompisen Hasse från Arvika får ont i Axeln av en gammal krigsskada i team Dalens Silverryggar.  Så ringer Stefan och meddelar jag kommer om jag så ska köra själv.  Stefan är just en sådan ambassadör för STEC och racingen som fixar och hjälper till runt omkring. Hasse kommer bland annat med hjälmar till Pay&Drive förare och ungdomsteamen. En av de många runt STEC som är otroligt viktiga. Stefan kommer med gröna Golfen.

Har du bokat in Sista helgen i Juli ??  Mittsverige Motorfestival med bla STEC  Fredag Test körning Race Lördag. Vi ser stor fram emot Mittsverigebanan. 

Svenska Öppna Långloppsfinalen körs 2022 på Gotland Ring.  Anmälan finns nu öppen med bankett boende rabatt på färjan. och väl tilltagen lokal för avslutningsmiddag. Välkommen till Gotland.

Linköping Motorfestival.  Detta  ser vi inom STEC fram emot 7-8 Maj Du har väl bokat Test & Tune den 9 April så här kan det se ut när STEC tränar inför säsongen Film

Tierp Arena Vilken fantastisk bana se gärna denna film  och vi ses Sista helgen i Maj ska vi köra höger eller vänstervarv ?? Svaret vet vi 28-29 Maj och i September byter vi varv vilket skapar 2 olika banor på samma arena.

Mantorp Park STEC banan där premiären alltid körs  Här bjuder vi på en åktur med Fredrik Ekblom Film

Däckservice 9 April. Vi har nu samarbete med Duktiga Däckstop som ligger nära Sviestad möjlighet att lösa däckomläggningen.  Vi lastar alla däck och fälgar på förmiddagen och får tillbaka dem efter lunch nybalanserade och ready to race. för 1000 kr. ( 4 däck ) Smidigt bra system och bokas genom ett kort mail 

Det är mycket info nu inför säsongen och läs Bloggen för det är lätt att missa info. Nu önskar vi dig en bra vecka och nästa blogg kommer senast 28 Mars ( Varje Måndag ) kommer ett nytt nummer ut. och sprid gärna denna möjlighet att se loppet direkt på telefon , data , tv  https://stec.se/stec-tv-play/