fbpx

Vad är R-Däck och varför tillåter vi inte rena slicks inom STEC?

DOT , E , Tread Wear, vilken höjd vilken bredd vilket däck är bäst för just ditt team?

Däck är en djungel och vi ska försöka penetrera den lite i ytterkanten.

https://rejsa.nu/info/info_rdack.php

Denna lista är den vi arbetar med inom STEC är däcken med på Rejsas lista är de garanterad ok även för Mästerskapet i långlopp i Sverige.  Priset ligger på 1000-2000 styck beroende på storlek och märke. Men är det automatiskt bättre med 225 vs 205 ? Svaret är definitivt NEJ . samma med 18 tum vs 15 Tum. det är många fler variabler som ska synkas innan du beställer däck och bästa sättet är att prova. Vad har du för bil är det Fwd eller Rwd eller kanske rent av 4wd ?  Det som är avgörande är drivhjulshästar. Har du mycket mos i motorn = Breda däck som orkar driva på men har du en motor svag motor fungerar oftast smalare däck bättre och ger bättre varvtid och ekonomi. Det sista är viktigt ”Ekonomi” Vi har sett serier som ex SLC som helt försvunnit pga en arrangör som fullständigt varit ointresserad av de tävlandes budget och då släppt allt fritt. Då slutar det som vanligt att det blir en liten strimma miljonärer som kör och sedan ledsnar för det är för tunna startfält och ingen glädje. STEC tillåter därför inga sliks däck för 3000-4500 kronor styck för att vi inte vill detta skall bli en serie där fetast plånbok skall vara avgörande. Kom gärna på träningsdagarna och träna ut vilka däck som är mest optimala för ditt fordon.

STEC har ett samarbete med YOKOHAMA och däcken beställer du enkelt genom stec@stec.se du får dem levererade var du vill och vi har även avtal med däckomläggare i bla Tierp som hjälper dig smidigt. 2022 har vi en tanke på att ytterligare kunna sänka priset genom att beställa 1 stor container med YOKOHAMA däck direkt till STEC tävlande. Mer om detta kommer i slutet på säsongen.

Framgång och vägen dit är lika med dig som förare och team som det är som arrangör och ”Samverkan skapar gemensam Framgång”

Vi pratar ofta i termer som STEC ”Av förare för förare”  ”Racing för alla” osv och detta är för vi vill bygga en samkänsla till framgång. Går det bra för STEC så ska det gå bra för ditt team för det är du som bygger upp STEC och detta är mycket enkelt. Kommer det inte 35 team till nästa tävling så blir det inte kul för dig som förare , kassören surnar , publiken går hem och det blir en negativ spiral. kika på MSLS som ett varnande exempel.  promotorn håller inte igång dialogen eller innovationen med de tävlande. De tävlande ger upp säljer bilarna eller byter till STEC. Vi vill aldrig ha det så inom stec utan vi vill bygga detta ihop med dig och hela tiden arbeta målinriktat på att bygga Sveriges ledande långloppsserie. Vi kallar det ständigt förbättringsarbete. Det får aldrig vara avstannande utan hela tiden dynamiskt och framför allt våga prova saker. Just nu tittar vi mycket på en ”Yellow Flag” lampa inbyggd i bilen som ska hjälpa föraren att tydligt se lampan. Vi tittar även på möjligheten att köra ett race i februari i Holland på fina Zandwoort.  samt få med Rudskogen och Gelleråsen i kalendern 2022.  Vi står alltid med öppna armar för att be om hjälp och ta emot hjälp.  Vi ber om hjälp både inifrån och utifrån och det vi inte har lyckats med är bla Samverkanspartners med att skapa Livesändning på varje race. Vi försöker nu igen till den 29 Augusti priset för livesändning är 3000 kr per företag vid 5 stycken eller 5000 kr och då räcker 3 företag. kostnaden är ca 20,000 för att producera en bra livesändning på Tierp den 29 Augusti.  STEC tar 5000 kronor från egen budget och betalar med.

En annan sak vi ännu inte gått i mål med är prispotten 2021 på 100,000 kr.  Yokohama och Garmin har gått in med 19,900 kr vardera men sen har vi inte funnit fler. Så vi söker nu klassponsorer för att få ihop summan 100,000 till finalen på Gotland Ring 9 Oktober. 0707982378 för direkt kontakt både med Livesändning och Klassponsor.

3 Race weekend kvar och ett special erbjudande på 15,000 kr för samtliga race dagar.

28 AUGUSTI 2+4 Timmars

29 AUGUSTI 6 Timmars

18 SEPTEMBER 6 Timmars

19 SEPTEMBER 2+4 Timmars

9 OKTOBER Svenska öppna Långloppsfinalen gotland Ring

Vi kommer även erbjuda möjlighet till Pay& Drive Audi TT för företag och privatpersoner. Så känner du några gasglada som vill prova STEC så finns möjlighet KLICKA 

Tidtagning på Sviestad är bokad som senast så hyr vi in den service och mycket viktigt nu att ta med 500 kr och körkortet och direkt efter målgång lämna in transponder och få igen körkortet. detta missade 4 team med senast.  På Tierp kör vi med RFID Systemet och resultatet kommer kunna följas på APP  Go To Meeting med Code 893-079-221

Köp publikbiljetter till STEC Tävlingarna och uppge teamnamn. 

http://simplesignup.se/event/182513-stec-maesterskapet-i-svensk-laanglopp

Vi Stödjer STEC Racing som klassponsorer 2021 Vi kallar detta WIN-WIN 

BÖRJA MED RACING 2022!!!!!

21 Augusti har vi ett öppet möte 15,00 på tierp arena där vi berättar om Racing och STEC. Hur man kan börja och bygga bil , regler eller vara med i team Pay&Drive team. samt om nya Företags satsningen för 2022 med bla 10 stycken AUDI  TT bilar. Facebook tråd  

STEC Bloggen kommer ut varje måndag 52 gånger om året dela den gärna vidare på mail och sociala medier för vi tror på samverkan som skapar gemensam framgång inom Svensk bilsport.