fbpx

Racing Regler har du koll på dem ??

Nästa kurs är Valborg kvällen 18-20  samt  1 Maj  19-21 Plats Tierp Arena 

Pris 1000 kronor om du inte gått någon racing Licens kurs de senaste 3 åren.. Detta är viktigt att du har kunskapen att kunna ha med dig när du tävlar för både din egen och dina medtävlandes säkerhet.  Ett exempel som gav ett antal stop & Go bestraffningar på Mantorp sist är omkörning på gul flagg?  Regeln säger att från första posteringen med gul flagg  så gäller Ingen omkörning ända fram till nästkommande grön flagga.   Dvs ha hög beredskap att kunna bromsa då varningen gul flagga är uppe och glöm inte att det kan finnas 2 hinder eller flera.  Det kan vara gul flagga på 2 posteringar eller rent av på hela banan.  Memorera på warm upp var står posteringarna och gå racingkursen på Tierp. Kursen bokas på stec@stec.se 

Egenkontroll + startanmälans blankett gjordes väldigt bra senast på Mantorp.  Ett tips är att kopiera 6 blad med namn personnummer osv så har ni till varje tävling och byter ni 1 förare eller lägger till 1 förare så stryk bara namnet eller lägg till namnet.

Besiktningsprotokoll-Egenkontroll (1)

STEC-ANMÄLAN-START-2020-9-5

TIDSSCHEMA  Tierp Arena  Test&kval sker under 30 minuter sen öppnar line upp direkt ute på Start& Mål rakan  

Fillebaxter , Pegasus , Är numera klass B Team Team T2N2  under observation ( pga kort körtid senast )  Läs gärna hur vi resonerar med Rättvis Racing under stycket https://stec.se/stec-rattvis-racing/

Resultat tavlan fortfarande inte upp ( Kommer upp i kväll ) Detta pga  just att vi vill hinna informera om detta med dessa klassbyten. För det kan ske under säsong då bilarna kan ändras under serien. Så de varv=Poäng som teamet har följer med i klass bytet uppåt men inte nedåt ? Förklaring en  Klass C bil som kört efter 3 race 800 varv får ta med sig dessa 800 poäng om teamet byter bil,motor eller trimmar och blir en klass B bil.  Byter man bil från Klass A och kört 880 varv efter 3 tävlingar och byter bil så kan man inte ta med sig dessa 880 poäng och bli en klass C bil utan då hamnar man på noll.  På finalen 9 Oktober på Gotland Ring gäller regeln varje varv ger dubbla poäng.   Det kommer kunna bli en episk final som första Racingserie köra på Gotlands 7 Kilometer långa Racingbana.

Boende Tierp Arena 1-2 Maj 

Ström till husbil , racebuss 200 kr dygnet

Boende Enkel =Våningssängar 300 kr pp  ( Tag med lakan örngott )

Boende Hotell standard 500 kr pp och natt.

Måste bokas på mail stec@stec.se

Prenumerera på STEC Youtube kanalen 

Den heter STEC Motorsport och det var nästan 4000 som såg sändningen från Mantorp

Det betyder att vi nu söker företag som vill vara med i Sändningen från Tierp arena för blygsamma 50 Öre per visning.  Vi söker 10 Företag som vill stödja och synas kanske komma till TV Studion på Tierp för 50 öre per tittare som alla är intresserade av dina tjänster och produkter.  kontakt för detta erbjudande mailas som alltid på stec@stec.se eller ring 070-7982378 för tankar ideer om detta med att boosta ditt företag med racingens kraft.

Hyr bilsteam till Tierp  KLICKA 

Trackday för 1000 kr kommer kunna ordnas både Lördag och Söndag  anmälan som alltid stec@stec.se

Avslagen protest i race incident senast på Mantorp då vi inte kan utdela straff på hörsägen !

Detta var Måndagsbloggen  denna vecka anmäl er till kommande race glöm ej att boka däck , boende och Prenumerera på Youtubekanalen. Viktigt behöver 1000 prenumerenter så sprid den gärna .