fbpx

En mekanikers dagbok Del 1. Hur hamnade jag här? Jag ska börja med att berätta att jag inte har någon bakgrund eller erfarenhet av motorsport. Ärligt talat så fick jag nog mitt körkort av påskharen och min racinglicens av tomten. Men om det är något jag kan så är det att kämpa hårt för det jag vill och i tillägg till det är jag en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Så hur hamnade jag här?

Hur gick det till när min sambo gick från att köra trackdays till att bli flerfaldig mästare av Radical cup of scandinavia? Vad har vi valt för nya utmaningar nu? Jag vill berätta allt detta just för att jag mer än en gång för mycket fått frågan; ”varför kör inte du?” Det enkla svaret är att jag är skitdålig på att köra. Punkt slut. Men jag är jättebra på annat. Rätt person på rätt plats har alltid varit min melodi. Jag är på rätt plats när jag får göra det jag gör. Och jag älskar det! Och vad är det jag gör? Allt ifrån att se till att min förare får i sig nog med vätska under en varm dag, till att laga glasfiber, lacka bilen, foliera bilen, ta däckstryck i depån, och givetvis det löpande skruvandet på bilen som behövs under en racehelg och mellan racehelgerna. Ibland tänker jag att det viktigaste skruvandet jag gör, är i förarens huvud. Jag minns särskilt ett kval som gick dåligt. En parkerad bil i depån, en uppgiven förare som säger att han inte klarar att köra fortare. Mitt svar på det kan kanske låta bryskt, men ibland gör en spark i baken underverk. ”Ingen blir snabbare av att parkera i depån” Varvtiden sänktes med nästan en sekund efter det. En klok vän sa ”om du är bekväm, kör du inte fort nog” Med det sagt… Utvecklas, testa gränser, men lite i taget och ha respekt där ute på banan. Det här är en serie av inlägg som ska berätta min historia om kärleken till motorsport och förhoppningsvis visa tjejer att det finns en hel värld öppen för oss. Att vara förare är inte det enda sättet att få ta del och vara med. Hjälten sitter inte alltid bakom ratten. En bra förare behöver support. Kan jag kan du. Nu har jag presenterat mig.

Tack  Kristin Baluch Vi ser fram emot att få dina kloka tankar från din viktiga del i teamet.

Facebook sida Klicka  Anmälningslänk Klicka   

Boende har vi nu lagt in. Det finns 3 modeller. Vandrarhem , Stugor , Hotell samtliga i närheten av Gotland Ring. Vi har bokat samtliga rum och bäddar över 100 stycken och det bli först till kvarn så boka ditt boende så fort du kan när du är säker på att köra magiska Gotland Ring.

krutcupen junior team klicka för info

En satsning från vår samarbetspartners www.krutcupen.se De satsar på ett juniorsatsning 13-20 år gammal som kommer köra 5 race Har du gasglada juniorer så tveka inte att vara med i detta koncept där precis allt ingår även tävlingsbil.

Mittsverige Motorfestival information för besökare finner du här Klicka

Vi kör Time-Attack och Trackday mellan heaten i STEC så banan aldrig behöver vara tom.

Hur har du det med däck ? Beställ hos stec

Team Young&Old kommer från Skellefteå med ny färgdekor och hedrande av Sir Williams kommer de och ska göra allt de kan för att pokalerna skall hamna i Norrland. Starkt team som gästspelare SM serien varje år på Mittsverige då det bara är 50 mil ner till banan. Teamchef Sture önskar vi varmt välkomna.

Nu önskar vi dig en fantastisk vecka och ser fram emot Mittsverigebanan som står på tur som arena. Välkommen www.motorfestivaler.ser