fbpx

 

Vikten och värdet av att testköra kan inte nog betonas att köra in bromsarna , byta fett i drivaxlarna och även träna bakom ratten.  STEC har nära relation med www.tierpmotorfestival.se och med detta perfekt träningstillfällen. så välkommen 21 Augusti. 

På förekommen anledning vill vi betona vikten av att hålla koll på ”sina” dunkar. På Mittsverige hände just en sådan incident som inte får eller skall ske.  Dunkar som förväxlas och det hade inte varit ett problem om inte den ena teamet kört på E-85 och den andra V-Power.  Vi lägger ingen skuldbörda eller energi på vem som gjort rätt eller fel utan konstaterar att märk med teamnamn eller startnummer teamets bränsle. På Tierp den 28-29 kommer det finnas 98 oktan men boka innan på stec@stec.se

Tider inför nästa tävling finner du alltid på hemsidan under fliken anmäl här  Detta skall memoreras för att sitta på bästa sätt. och vi kommer även ha tiderna på tavla i cafét. Just detta race kommer kunna bli episkt stort. Perfekt skyltfönster för STEC att kunna visa upp sig .

Obs önskar du boende på Tierp Arena så är det hög tid att boka för 300 kr per säng och natt. Kommer med stor sannolikhet att bli fullt denna helg så vänta inte med att boka boende.

STEC 2022 kalendern har spikat sommardatumet.  30 Juli 2,4,6,12 Timmars Race. 

Halvtidsvila Nu kommer vi in i andra halvlek. Vi kan med glädje konstatera att team Geswint som körde med den oranga BMW senast från Sundsvall med duktiga förare redan nu har anmält sig till kommande race. Även Team Windmaker som haft en strulig vår har nu mappat klart bilen och blir farliga i ännu en Seat supercupa. Kul Jerry att detta löste sig för teamet så nu kommer ni in på andra halvlek. Vi fick även samtal från Janne och team STC som nu fått klart med teamets förare och bilden är missvisande men det är för att inte outa teamet ännu inte alla kontrakt är skrivna. Men varmt välkommen.

Tierp Motorfestival och Linköping Motorfestival kommer vara huvudnumret vara STEC. Men vi kommer även kunna erbjuda mycket annat runt tävlingen och har du företag eller grupper som du känner vill promota sina tjänster eller produkter så tveka inte att tipsa om dessa motorfestivaler som vi hoppas på sikt ska kunna vara en bra produkt för åskådaren och för STEC att fler kommer och kan se verksamheten.

Passa på att bli världens bästa pappa den 28 Augusti www.youtuberacet.se

Ungarnas favoriter kommer vara på plats.

STEC GT OPEN

STEC GT-Open är en mycket fin tävlingsform som vi tror är lite bortglömd inom STEC men som vi gärna lyfter upp här inför Tierp , Sviestad , Gotland Ring. Kika på om det är ditt format och Stefan Andersson seger sist var ju riktigt delikat.

Resultat tabell efter Mittsverige  stec-resultat-efter-Mittsverige

Varvtider från Mittsverige varvtider-mittsverige-6-timmars

Arbetet pågår att få en snygg design på detta och maila om du önskar CSV filen osv för detta.

Okey det var bloggen 2 Augusti vi vill avsluta med en bild. Tacksamhet för förtroendet att skapa STEC ihop med dig som läser denna blogg men även en tanke till den funktionär som tyvärr omkom under helgen på Brands Hatch Livet kan slockna snabbt så var rädd om dig. https://www.theguardian.com/uk-news/2021/jul/31/brands-hatch-marshal-killed-after-race-car-spins-off-track