fbpx

Bloggen 29 Mars nu är det riktigt nära 

DK RACING ska de flyga fram till att bli Svenska Mästare i Långlopp 2021?  Opel Mantan som är ett riktigt fint bygge är nu anmälda till Klass A på Mantorp och ska försöka göra allt för att visa att de har med toppen i Sverige att göra. Teamet har egen facebook tråd och är även engagerade på Långloppssidan på facebook.  STEC önskar er välkomna och kul med ännu fler fina klass A bilar.

Team Teisab Robban Karlsson från Uppsala har flera strängar på sin bilsportlyra och det var ett varmt samtal som kom till STEC i veckan med anmälningen.  Klass A 2021 med xx.xxx i prispengar kommer bli vansinnigt spännande. Flest varv vinner med finalen på Gotland Ring den 9 Oktober.  Just nu helt omöjligt att kora en segrare.

Film från Team Zito https://www.youtube.com/watch?v=S4fIyCbrSmM

Christer har verkligen byggt upp ett team med sin vän Mikael Zigler detta satsning ska bli kul att följa och vi säger stort lycka till ännu en klass A bil och skulle den ena krångla som tar man fram denna.  Sponsor är bla Starkeberg Betong som är proffs på allt inom betong https://www.facebook.com/StarkebergBetong

 

Viktig film från Mantorp Park 

Denna film skall du ha sett innan du kommer till premiären till i Svenska Öppna Mästerskapet 11 April.  Ber om ursäkt för på Mantorp blåser det alltid så ljudet blir tyvärr svagt speciellt på slutet vid tankområdet. Viktigt att inte söla ,röka eller på annat sätt felaktigt tanka bilen. STEC reglerna lyder

 • Tanka hur du vill men spiller du får bilen stå kvar tills teamet sanerat upp bränslet , Bensin , Etanol , Diesel eller akrylat som är handlat på den vanliga bensinmacken utan racing tillsatser i dunkarna.
 • Brandsläckare ,Saneringsmedel , skall teamet ha med sig vid tankning
 • Du få ej tanka i föraroverallen  ( överdragskläder är okey )
 • Du får ha bilen igång och du får byta förare i samband med tankningen.

Denna sida erhåller de dokument som Hasse efterlyser i filmen till inskrivningen.

Viktigt med egenkontroll pappret av bilen och naturligtvis skall teamchefen inte behövs springa runt och fråga kamraterna efter personnummer osv. Lös detta innan start för att slippa kö , stress och gör inskrivningen enkel till Ariane som kommer vara chefen i inskrivningen.  Dessa papper kan man absolut lämna in redan på Tierp Arena den 5 April för de förare och team som kommer dit.  OBS all betalning skall vara klar innan start.  Så har du ännu inte betalat din licens avgift , startavgift så tag med pengar och 500 kr kontant och ett körkort i pant för tidtagningen på Mantorp. Detta gäller alla och STEC hyr in de absolut bästa killarna i Sverige som sköter tidtagningen.

Tiderna ännu en gång kan inte nog skrivas ut för många gånger så memorera dessa för allas skull.  Loppet kommer flaggas av 16,55 pga Mantorp hårda miljökrav och är du minsta osäker på bilens ljud=Montera på ljuddämpare.  blinkar Mantorp saftblandare så kommer det bli svartflagg. 

Licens kurs och varför är den viktig inom STEC ? 

Kunskap är aldrig tungt att bära men framför allt så är den från oss ett krav ?  2021 kommer det vara många förare som är med för första gången på banan samtidigt som vi har team och förare som tävlat i över 30 år Långloppsracing.  Detta kan nog jämföras med att spela Allsvenskan och vara ny spelare i korpen fotbollen.  Skillnaden är att i vår sport så är farten ofta över 200 kilometer i timmen.  Vi vill inte under några förhållanden ha skadade eller i värsta fall omkomna förare ,funktionärer i STEC därför utbildar vi förare för mästerskapet. Anser du att du kan detta med racing så gå gärna kursen ändå på Tierp Arena.  Är du ny förare så är det inte gärna utan du skall gå. anmäl dig till vårens kurser på mail stec@stec.se och se detta som en hjälp istället för vi ska sno dig på 1000 kronor för detta handlar om din och vår allas säkerhet och veta vad White Line , Fastline , Banflykt , och funktionärernas olika signalsystem till dig som förare betyder.

Kurser i Racing , Licenskurser , grupper , privatförare , nu lanserar vi STEC Trackdays och blir den arrangör som överlägset kommer ha flest Trackdays i Sverige med samarbete med Tierp Arena , Mantorp , Sviestad 2021.

 • 5 April
 • 11 April
 • 17 April
 • 1 Maj
 • 2 Maj
 • 12 Maj
 • 26 Maj
 • 29 Maj
 • 30 Maj
 • 4 Juni
 • 5 Juni
 • 9 Juni
 • 23 Juni

Kryssa i kalendern och tipsa era vänner om dessa datum och alla som har STEC Licensen+årskort kommer få ett grymt specialpris eller känns 1000 kronor per bil & dag som ett bra  ”kompispris”  Samverkan skapar gemensam Framgång. Det vi önskar från dig är att du delar och sprider dessa datum och berättar att detta är ett perfekt sätt att lära känna sin bil eller bara kom till banan och få köra av sig. men som alltid i Corona anmälan på

Nu är det inte långt kvar Yokohama kör ut däck hela dagarna till teamen behöver du ngt så hör av dig vi tar med allt till Tierp Arena 5 April som handskar ,hjälmar ,skor ,overaller,  Väl mött på banan