fbpx

2024 öppnar fullt med möjligheter för spännande racing.

Vi välkomnar dig och ska försöka förtydliga vad STEC kan erbjuda dig oavsett var på racingtrappan du står.

Regler , tävlingar , kalendrar priser osv kan ibland vara svårt att läsa för dig som är ny förare inom stec racing.

STEC trappan passar både nya och erfarna. 

Light/Utbildningsracing Detta är för dig oavsett ålder som vill börja med racing eller bedriva racing på ett enkelt sätt med familjen, kompisgänget , företaget med lite lättare regelverk  Klicka https://stec.se/stec-light/ Detta är vi väldigt glada över att som arrangör välja att ha utbildningsracing som ett mycket viktigt insteg till sporten. 5 tävlingar som kostar 15,000 kr för ett årskort eller 3500 kronor per race.

Trackday/Time-Attack för dig som vill köra på bana med egen bil eller pay&Drive bil. tävla mot klockan eller mot dina vänner i samma bil på samma bana. Vem är dagens snabbaste förare ?  Detta kör vi i pricip varje tävlingsdag för att kunna erbjuda förare att köra på banan på ett snabbt samt säkert sätt.

Klass C Bilar som kör med max 225 breda gatgodkända däck och över 6,0 i kilo/motoreffekt SM klass som brukar vara otroligt jämn serie där sista loppet alltid korar vem som vinner säsongen. Bur/Stol/Bälten skall bilen ha som minimum som säkerhet för att kunna köra i STEC klass C.

Klass B Bilar som kör med sk R -Däck 1-3-6 timmars race över 4,5 kilo/Motoreffekt här är det tufft att vinna med duktiga team som kör riktigt bra. Mästerskap både Svenska samt Skandinavisk racing 2024.

Klass A Bilar som är byggda från början för racing eller trimmade sportbilar med 2,5-4,5 Kilo/Motoreffekt. här finner du BMW med 450+ hästar och team som inte kör för första gången. Flest kilometrar under året får lyfta pokalen som vinnare i Klass A  Team Birdsong regerande mästare som all vill slå denna säsong.

1-3-5 Timmar Race 1000 km Race och Svenska Mästerskapet och Skandinaviska Mästerskapet vad gäller?

Skandinaviska Mästerskapet är 4 utvalda tävlingar med datum isom nte ska krocka med Norsk Racing GT 4-5

Teamen kan välja att köra 1-3-6 Timmars alternativ men för att bli Skandinavisk vinnare så gäller det att köra så många kilometer du kan totalt under dessa tävlingar. Scandinaviska mästerskapet 2024  Perfekt serie för team som anser det räcker med 4 race under en säsong.  Startavgiften är samma som övriga tävlingar och det finns ett subventionerat årskort på 24,995 kronor som gäller fram till 15 April. Reportage från Motorextra finner du här Klicka https://motorextra.se/stec-skandinaviska-touring-endurance-championship-en-tavlingsupplevelse-inom-racing-for-alla-nordens-motorentusiaser/

Mittsverige Endurance & Time-Attack. Detta är baserat på Norrlands finaste bana strax norr om Sundsvall Mittsverigebanan Klicka. Här körs samtliga 4  deltävlingar och årskortet är 19,900 kr inklusive allt som Licenser,medlemsskap,Vip-biljetter,transpondrar perfekt för team som bor norr om Stockholm som vill köra Endurance. Eller 5000 kr per unikt race.Samtliga team som anmäler sig till denna racingserie med säsongskort erhåller en fribiljett till Mantorp Park 28 April som en Test &Träningsdag i samband med STEC premiären.  Klicka Mittsverige-presentation-2024 Reportage från Motorextra finner du här Klicka https://motorextra.se/hobbyracing-for-fartalskare-i-norr-mittsverigebanan-tar-racingen-till-ny-niva Här kommer det också köra Time-Attack varje tävlingsdag som är riktigt kul med 3 olika klasser beroende på däck.

Svenska Mästerskapet är STEC 1-3-6 Timmars som sedan 2016 har korats Sveriges främsta Endurance team. 2024 kör serien 6 tävlingar varav de 5 främsta resultaten räknas. Presentation SM presentation 2024.

Subventionerat årskort sälj nu under Januari 6 timmars 28,000 kr , 3 Timmars 24,000 kr. samtliga race  Anmälan görs på sidan Klicka https://stec.se/anmalning/Team som vill köra utan årskort går naturligtvis att betala på plats eller företagsfaktura.Då kostar 1 dags 6 timmars 7000 och 3 timmars 5000 all inkluderat som licens,vangbok, försäkringar,Entrebiljetter. samt 1 timmes racing för 1 förare kostar 1500 kr. för en dag på racingbanan.

Hoppas denna blogg på nyåret ger den information som du önskar. Saknar du något eller inte kan finna på hemsidan så tveka inte att kontakta oss genom ett E-mail stec@stec.se För att kunna läsa gamla bloggar så klicka https://stec.se/nyheter/

STEC föraren Annie Seel i Världens hårdaste Rally Dakar. Följ hennes grymma äventyr på facebook Klicka https://www.facebook.com/AnnieSeelOfficialVi önskar dig ett stort lycka till i sanddynorna i Saudi.

Lite historik i Januari kylan

Depåvärme dagen före race! (så här kan en kväll före race se ut i STEC depån)

Klicka för klipp på facebook https://www.facebook.com/stecracing/videos/3274366329512164

Vill du vara en viktig del i tävlingsorganisation (Vi söker nu hungriga unga talanger)

Klicka https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1287559111828895

Presentation inför 2023 Klicka https://www.facebook.com/reel/774584037212441  Gillar du media,filma,klippa ihop häftiga reels och intro tveka inte att kontakta oss om detta. stec@stec.se

Tack för du läser och delar stec bloggen. 2024 startade med en fantastisk viktig present för oss som gillar bilsport genom sänkt pris på bränslet. Tack för du är en bra ambassadör för stec och Svensk bilsport..Prenumerera gärna på stec Youtubekanal