fbpx

 

2021 årets första blogg och nu ser vi fram emot ett spännande år och vi börjar direkt med en mycket viktig nyhet som gör oss unika inom Svensk Långloppracing.  Föreningen har skapat ett eget avtal om Motortävlingsförsäkring.Detta är unikt men också ett långt dokumenterat säkerhetsarbete som skapat detta. Tidigare 2017 körde vi med Svenska Bilsportförbundet. Ni som var med minns hur struligt det var. 2018 körde vi med IF motortävling samma som SMA som inte var bra genom förskringkonsulter osv. 2019-2020 körde vi under MHF Ungdom som var bra men som gick för långt i sin kampanj om att tro att ingen ska kunna dricka en öl på after race festerna 2020 har vi nu tecknat ett eget avtal som skyddar och försäkring både dig som förare , publiken , ansvarsförsäkring som arrangör till upp mot 50 Miljoner kronor. Detta är naturligtvis inte gratis men vi har en plan att kunna klara detta ändå utan att höja licenskostnaden och det är om FHM kan släppa så vi kan få ha en viss publik. Så kommer den 100 lappen kunna gå direkt för att säkra försäkringen 2021. Vi kan också erbjuda alla som tidigare inom 3 år gått en SBF Racing Licens slippa ta en STEC Licenskurs och istället enbart köpa försäkringen=Licensen 990 kronor för alla 7 race per förare. Har man däremot ingen racinlicens så kommer vi ordna kurs 5 April på Tierp och kvällen 10 April på Mantorp.

5 April Test träning vagnsbok och licenskurs Tierp Arena 

Skriv upp detta datum i kalendern. Det är annandag påsk en skittråkig Måndag som är perfekt för att prova bilen 1 veckan innan premiären på Mantorp Park 11 April.  Pris 1000 kronor för hela dagen med racing bil , trackdaysbil eller gatbil så sprid gärna detta till dina gasglada vänner som vill piska bilen på bana mellan 09-17 kör vi hela dagen open pit Långkalsonger på för vi som kört tidigare 5 April vet hur svalt det brukar vara FILM 

Fler anmälda team 

Jafta Racing 

Från vänster på bilden: Tor Brewits, Andreas Ulander, Joel Esselström, Fredrik Danelsson.
Fotograf: Amanda Ulusoy /Social Media Manager
Instagram-sida under namnet ”JaftaRacingOfficial”
Foreign Exchange Motorsports 
Dan Österberg
Bengt Ove Hagen
Jonas Johansson
Adam Lövgren
Alexander Fredin (mekaniker)
Team Willa 
Team Chef Mikael Johansson/Gert Pettersson
Team Fordonsservice Nykvarn
Team Chef Roffe Andersson
Mycket duktiga på allt inom Lastbilar och Marin Facebooksida 
Team Gungner
Stefan Wettervik och Pelle Bonell Silver 2020 laddar så klart för guld Facebook sida 
Har ditt team anmält sig men inte tidigare blivit presenterade ?
Skicka in ett mail direkt Swisha eller bankgiro eller faktura årsavgiften 25,000 nu innan 1 Februari så ”tjänar” du pengar läs mer på hemsidan 
1 Juli 2020 blev det nya skatteregler så motionslopp i motorsport går bra som friskvår för anställd och företagare.  Några team och förare använde sig av detta 2020. STEC skriver gärna ut fler friskvårdskort om du har den möjligheten att få från arbetsgivare.  Maila bara in uppgifterna så får du kvitto på det belopp du har rätt till på jobbet.

STEC har bra sjukvård med läkare , sjuksyster , brandmän , funktionärer men vi kan alltid bli fler och bättre.  Även 2021 söker vi dig som är racing intresserad och vill vara med på banorna och ingå i funktionärsgruppen. Tävlingsledare Björn Nilsson och Lars Samuelsson välkomnar er och vi har internutbildning för nya.

Saftey Car är nu klar blixt ljus på tak och runt om är beställt och vi önskar fler företag som vill synas på denna bil 2021. Du som team får hälften av vad som ni kan hjälpa STEC med om du tipsar in detta till avslut.  Dekalplats kostar 9,995 kronor och ger då 5000 kronor till ert team till licenser , startavgift , däck ,bensin, hjälmar ,overaller ,skor etc.

Vi har fått mycket frågor om prispengarna 2021. Kul det verkar locka som enda Långloppracing arrangör att kunna dela ut en rejäl prispott som vi jobbar med samverkansföretag att få ihop.  Det kommer vara ett rättvist klassystem hur dessa pengar fördelas. Beroende på antal startande. Skulle alla köra i Klass 6 A så skulle vinnaren där få 100,000.  Nu har stec fler klasser och kommer dela upp prissumman till vinnarna i resp klass. Dessa kommer delas ut på 2 sätt. Antingen genom att pengarna förs över till teamets bankkonto eller samma summa sänk startavgift för 2022.  Vi har har köpt in företagsregister till företag i Linköping , Mjölby , Sundsvall , Tierp , Härnösand , Gotland för att kunna mailbomba dessa företag att kunna ta chansen att bli klassponsor med 19,900 vår mål är då 5 klassponsorer=100,000 kr till klassvinnarna. Läs mer om detta och hjälp oss med denna uppgift  Samverkan

Vad händer nu för teamen ?  

Januari Boka årskortet anmäl betala in och gör klart boxar , elplatser ,boende osv

Februari beställ däck.Yokohama genom STEC

Mars beställ personlig utrustning varför inte ett till underställ 1000 kr skönt att kunna byta under dagen.

5 April Testdag  11 April Race  17 April Testdag 1 Maj Race 30 Maj Testdag 5 Juni Race.

Vi kommer ej av naturliga skäl kunna sälja biljetter innan Polisen ger tillstånd för publik.

Vill sist slå ett slag för Krutcupen Denna grupp förare är viktig för oss i STEC och har ni vänner , grupper ,företagsevent så tveka inte att tipsa. För gillar man att köra Krutcupen är steget inte överkomligt långt till STEC.

Kika gärna samt prenumerera på STEC egna Youtube kanal med filmer och vi arbetar nu med media inför 2021.

Facebook evenemang   Premiären Klicka      Midnattsolsracet Klicka  Dela gärna och sprid till dina följare.

Trackwalk/Runwalk/ junior och barn tröjor. 

Samarbete med Mekdelar , GP,Store , Pantamera AB , Laget.se  Så har vi tagit fram en prov kollektion för test i storlek samt tvätt , krympning osv. Dessa kommer finnas till Premiären om testet visar bra kvalitet. Och då får ni dessa på Tierp och Mantorp.  beställ gärna hur många teamet önskar och de kommer finnas junior och barn storlekar pris bild 199 kronor. Vi ser detta med trackwalken som ett bra inslag och hoppas Gula garaget tar taktpinnen även 2021 och joggar lätt banan som en bra uppvärmning 07,00 Racemorgonen. Vill ditt företag vara med på teamskjortan så snabbt in med en ansökan för dessa tar lite tid att trycka upp.

 

God fortsättning önskar vi nu dig , teamet och alla andra för nu tickar det ner till Premiären Länkar finns här om du vill använda dem för eget bruk . Länk 

https://countingdownto.com/?c=3396135 

FILM INFÖR SÄSONGEN 2021 SOM VI ALLA INOM STEC TAR MED OSS PÅ OCH UTANFÖR BANAN.

STEC Bil till Salu  Golf V-2007 GTD 170hk ursprungligen.
Uppgraderad IC, insug, turbo samt programvara, så ca 250hk enligt mapparna.
Bilstein-cup 50mm coilovers runtom.
Alla bussningar polyrethan.
320mm bromsar med 4-kolvs ok.
ATL 100l fuelcell, förberedd för dunktankning.
Fullbur, samt hel rensad invändigt.
Breddad totalt 100mm.
8 st 17″fälgar, inget vidare däck.
Transponder, laptimer etc.
Har varit felkoder på partikelfilret (borttaget) men idag fanns det inga felkoder på det.
Kan därför behövas ses över.
Därav det låga priset, extremt potent bil  65,000 då ingår en startavgift i STEC valfritt race.