fbpx

11
STEC rapport och analys från 25 Augusti Mittsverigebanan.
11 Team tävlade på denna bana som kallas Sveriges Nordligaste bana.
Egentligen ganska odramatiska lopp där Tommes Pack  , Gevlarna samt Team Willa vann i sina respektive klasser.    Men det var en sak som stack ut  Det var 4 timmars tanken ??     Vi har pratat om detta tidigare att ha en kortare version av STEC och har haft 3 timmars möjligheten.  Jag pratade med Förarföreningen under tävlingen som nu hade funderat om lite  till att kanske kunna finna en tanke om 4 Timmars möjligheten på tävlingarna.    Anledningen är att flera team har färre förare.   Och att många team som kör på 2 förare skulle 4 timmars kunna vara en optimal tävlingsform.     Det har funnits tidigare en tävling som kör 4 timmars som hette SLRS. Den dog tyvärr 2014/2015 Då SBF skulle tvinga all förare att köpa hybridskydd och serien dog.  Jag tycker Christer och killarna som drev på den serien inte var så långt borta och de var de som bla skrev STEC regelverk för Mini Cooper bilarna inför 2017.   STEC Light kör 4 timmar med gott resultat  då de kan fylla på med Legen , V8 och det som är den nya serien Sprint.    GT-Open klassen berörs inte då den tävlar med racing serien och flaggas av med en annan flagga inför 2019 års regler.
Men det viktigaste är ni team som tävlar och därför gör vi som vi brukar inom STEC. Lyssna på de aktiva  då blir resultatet bäst.   Vi ändrar naturligtvis ingenting under säsong utan detta är en fråga inför 2019 som nu är i planeringsstadiet.  Skriv gärna in ditt teams synpunkter gärna ris/ros  för tillsammans kan vi bilda en bra tävlingsserie även 2019.
————————————————————————————————————- September är snart här med 2 riktigt roliga STEC event.
Tierp Arena 1-2-3   September     Med GT-Open  körning på Lördag samt Time-Attack.     Legend Trophy   samt  mycket körning både med gat och racebilar.   Alla inom STEC är även inbjudna att kunna vara med på en fest på kvällen på Lördag som jag tror kommer bli riktigt bra.
Så välkommen till Tierp Arena både med overall och Kavaj.
Gotland Ring  Närmar sig. 22-23  September .
http://www.stec.se/gotland-22-23-september-38546093
Informationslänk om det mesta finns här ovan.  Boka färjan med bra rabatt med STEC kod.     För jag hoppas väldigt mycket att Gotland kan bli riktigt bra.    11 Team på Mittsverige  hoppas hoppas vi kan bli 22 team på Gotland  och sen 33 team på finalerna  13-14 Oktober.   Det är STEC mål att kunna komma dit så får vi se om det lyckats.
mittsverige 6 timmars resultat 25 augusti
mittsverige 25 augusti 4 timmars
mittsverigebanan 6 timmars varvtider
mittsverigebanan 25 augusti 4 timmars
Vi skickar med allas varvtider då vi körde vårt andra tidtagningssystem på Mittsverigebanan.  Och spännande att se skillnaden mellan de olika klasserna
Snabbaste bilen totalt under dagen .
Team Nordic Light 1,07,868   Klass 2 Racing
Team Gevlarna      1 .12.062    Klass 1 Racing
Team Willa             1,15,307        STEC Light
Även lite lurigt att se totalvarv att hade Team Willa kört i Racingklassen hade  de kommit 3 totalt blott 2 varv efter Gevlarna.  Men statistik osv i all ära. Det viktigaste är att vi trivs och har kul ihop och jag tackar Claes Frisk i team Gula garaget som under tävlingen lånade ut sin fina Golf till Funktionärerna som fick åka några riktigt snabba varv vilket uppskattades mycket.     Jag vill avsluta med att tacka alla som kom till Mittsverigebanan 25 Augusti.
Klura lite i garagen vad tycker ni om 4 timmars tävlingar är det bra dåligt , behålla 6 timmar med eller utan paus.

STEC AV FÖRARE FÖR FÖRARE 

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”1″ /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″ /][contact-field label=”Comment” type=”textarea” required=”1″ /][/contact-form]