fbpx

Bloggen börjar med Besiktningsinformation inför Gotland Ring,

Samtliga bilar skall besiktas på utsedd besiktningsplats (skylt finns) vid depå med start klockan 07,00-09,50 Har du ej besiktat ditt fordon innan 10,00 så får du helt enkelt vänta med starten till besiktningen är fullt genomförd och egenkontroll  skall vara inlämnat till besiktningsmannen. Roine Broberg med team är besiktningschef. STEC-Egenkontroll  

Middag på Fredag+Lördag kommer ske organiserat på Gotlandsvåfflan Hemsida. Där serveras bra mat med bra parkeringsplats och fulla rättigheter för en after-race öl. STEC kommer erbjuda specialpris för teamen som är med och tävlar .

Test körning på Fredag  27 September klockan 15-17 Perfekt tillfälle att köra banan och ställa in bilen (1000 kr )  bokas på e-mail  stec@stec.se 

Varvtider Gotland Ring

2023 https://media1.stec.se/2023/09/STEC-Gotland-Varvtider.pdf

Vi kommer analysera varvtider från tidigare år för att samla ihop data inför 2025. För ett förslag som har kommit upp under detta år är att stec ska gå i bräschen för att göra bilsporten ren från fusk. Detta är naturligtvis kontroversiellt och något som kommer diskuteras under höstens möten med förare & team. Varvtiderna avgör klass!  Som alltid kommer det finnas motsägelser men vi vill detta skall diskuteras för det är det tydligaste sättet vi kan smidigt påvisa att det inte fuskas i STEC.  Ett annat intressant förslag är maximal insug till restriktorn. med  B-C modell. Det som är säkert är att STEC vill kunna öppet säga att det finns inget fusk i STEC.  Vi kommer hålla denna dialog öppen både den 30 September men även den 20 Oktober då det kommer hållas ett öppet möte på Linköping Sviestad klockan 10,00 där vi kommer bestämma seriens regler 2025.

Vi fortsätter diskutera dessa frågor i Tankesmedjan som är öppet att vara med i för alla. Gotland kommer vara ett forum att kunna diskutera detta. Vad anser du med gratis startavgift är det rimligt och är det genomförbart? Har du tips och ideer, förslag så låt dem komma upp till ytan för något som är säkert är att det är roligare med 40 team på startplattan än 20 team.

STEC har nu ställt frågan till NE1 om att samköra på 1-2 race 2025 just nu i skrivande stund har inget svar kommit tillbaka men vi hoppas på ett positivt besked under hösten. Men vi tror på att arrangörerna skall kunna samverka för att kunna skapa roligare event med mer folk och mer energi. STEC diskuterar även med andra arrangörer 2025 för att kunna erbjuda en bra motorhelg.

Team Lidefeldt kommer tyvärr inte med till Gotland då skadorna i motorn blev så allvarliga efter racet på Mittsverige så teamet kommer inte hinna till start.

Motorfestivalen på Gotland senast var så här Klicka Ambitionen är ju alltid att vara lite bättre nästa gång. Så här ser eventet ut på facebook. klicka

STEC eventet ser ut så här Klicka

Vi önskar dig och teamet en riktigt bra helg.