fbpx

STEC Bankörning 

Bokning sker på mail stec@stec.se Klicka

Banor 2022 

 

Tierp3 Juli 28 Augusti 25 September 30 Oktober

Linköping   21 Augusti 16 Oktober

Mittsverige ( Alltid sista helgen i Juli )

Gotland Ring  ( 3 dagars Time-Attack 20-22 Oktober )

Frågor ,tankar , funderingar stec@stec.se

Track Day Bankörning  

Track Days Kör din bil på riktig racerbana! Utveckla din egen körning, lär känna din bil, mingla med likasinnade och ta del av atmosfären i depån. Under säkra förhållanden har du möjlighet att testa din och din bils gränser och kicka igång adrenalinet rejält.

Vänta inte med att anmäla dig – för nu kör vi! Platserna går normalt åt i en rasande takt, så vill du hänga med bör du boka i tid.  Alla biltyper och fabrikat är välkomna oavsett ålder, motorstyrka och utförande. På banträffarna körs allt från automatväxlade familjekombis till prestandabilar. Det kan delas in i olika körpass beroende på förare och bilens prestanda. Det går med andra ord alldeles utmärkt att köra på bana med vardagsbilen.

Dagen startar med registrering och säkerhetsbesiktning av din bil. Därefter har vi ett förarmöte där vi går igenom säkerhetsregler och rutiner. Säkerhet är alltid överst på vår agenda och eftersom gatbilspassen varvas med racingserien  finns full säkerhet på plats. Sjukvårdsbil , rescue bil, bärgning och funktionärer, allt för din säkerhet om olyckan skulle vara framme!

bankörningar är att betrakta som avancerad övningskörning.

Som deltagare har man inga rättigheter, bara skyldigheter. Vid passeringar (omkörningar) skall stor försiktighet och stor tydlighet iakttagas. Använd blinkers och ljustuta. Besiktning Bilen kommer att säkerhetsbesiktas innan den tillåts att köra ut på banan. Vi förbehåller sig rätten att oinskränkt avvisa fordon som underkänns vid besiktningen.

Besiktningen som sådan är en generell bedömning av fordonets skick. Bilen skall vara tömd på lösa föremål i såväl kupé som bagageutrymme. Föraren Hjälm, handskar, heltäckande klädsel (bomull), och lämpliga skor är den obligatoriska personliga utrustningen. Banlicens tecknar du på plats 1 dags, eller 1 års licens på hemsidan. När du kommer till banan gå direkt till anmälan för att skriva in dig. Åk 2 i bilen ?? Det är okey att vara 2 i bilen i utbildningssyfte. Det behövs ej körkort för att vara förare på en bandag och bilen behöver ej vara godkänd i SBP Kontaktpersoner Har du frågor? Arrangörsteamet för gatbilsverksamheten Nästa möhippa ?? eller kompis gänget

Perfekt sätt att kunna testa eller träna med sin vagnsboksbil.

Vi har ofta flera olika bilmodeller ute på banan

Vill du ta licens?  Vi har alltid duktiga coacher och kursledare som kan hjälpa dig med detta

Vill du veta dina varvtider ? Hyr en transponder och du ser på tusendelen varvtiderna. Kul att utmana sig själv 

eller kompisen. Vem är snabbast runt banan ?

Time-Attack Utmana att vara snabbast på banan. Detta gör STEC som ett steg till att bli tävlingsförare.  Time-Attack är mycket smidigt att se framstegen som förare. Varje varv räknas på tusendelen och vill du tävla så gäller samma enkla regler som i övriga STEC klassningen.  Välkommen till STEC Time-Attack. för mer info maila oss gärna på stec@stec.se

 

 

 

 

 

LÄR KÄNNA DIN BIL

Perfekt sätt att lära känna din bil är att köra på bana. Varje dag har olika mycket körtider så kolla PM innan du kommer till banan.

Vi välkomnar alla sorters bilar och kör på alla banor som STEC besöker Facebook tråd

 

Time-Attack Tråden på Facebook Klicka

Info blad  time.Attack 2022